Daniëlle van der Stroom-Schoen (1980)

Oprichter en eigenaar

Als moeder van vier zoons, met een opleiding tot psycho-sociaal therapeut, opvoeddeskundige en trainer, wilde ik de moeder zijn die ouderschap tot een perfectie kon brengen. Ergens diep begraven onder onze dromen en angsten ligt de beangstigende waarheid dat de perfecte ouder niet bestaat en dat er niets is wat ons garanties biedt.

Als we onze kinderen willen leren in overgave te leven in onze cultuur van nooit genoeg, dan is de belangrijkste vraag niet ‘Hanteer jij de juiste opvoedmethode?’ maar ‘Ben jij de volwassene die je wilt dat je kind wordt?. Wat we zijn, leert het kind meer dan wat we zeggen, dus we moeten zijn wat we willen dat onze kinderen worden. Nu weet ik, met veel vallen en opstaan, dat ik moed wil blijven voelen om een betrokken, imperfecte en nieuwsgierige ouder te blijven.

In de fases van ouderschap die ik doorlopen heb in de afgelopen jaren, ben ik me meer dan ooit bewust geworden van de kwetsbaarheid in ouderschap. Als ouder heb je onvoorwaardelijke liefde voor je kind, je wil het beste voor hem/haar en soms lukt het niet om jouw eigen thema’s hierbij los te zien van de processen die je kind doormaakt. Je raakt verstrikt, soms zonder dat je dit door hebt. Pijn en oud zeer kan dan aangeraakt worden. Hoe blijf je dan onbevooroordeeld kijken naar een stuk wat zo dichtbij komt en zo de kern raakt van je bestaan? Voor mij is het ouderschap veruit mijn spannendste en meest gewaagde avontuur.

Als we willen dat onze kinderen van zichzelf houden zoals zij zijn, dan is het onze taak om van onszelf te houden zoals wij zijn. De ontwikkelde aanpak binnen Knoest is dan ook niet terug te leiden uit slechts methodes en wetenschappelijke studies, maar is een vertaalslag van ervaringen, nieuwsgierigheid, vertaalde verlangens – versus harde realiteit.

In de jaren in mijn werk als hulpverlener heb ik de keuzes van mijn opleidingen steeds meer gericht op bovengenoemde onderwerpen. Beeldtaalanalyse, Contextuele Paarden Therapie, opstellingenwerk en adem- en lichaamswerk zijn hier belangrijke pijlers in geworden.

Een traject bij Knoest nodigt jou uit om vanuit eenzelfde nieuwsgierige blik naar jezelf, je kind en je gezinssysteem te kijken. Ontdek je eigen kracht in kwetsbaarheid en imperfectie en leef hierbij je kind voor te ontdekken, te leren, te spelen, fouten te maken en te delen.